35,10,0,50,1
25,600,60,1,3000,5000,25,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,2,1,0,0,46,15,5,2,1,0,20,0,0
Website1
Website2
Website3
Logo
Website4
Website6
Website5

Familiedag juli 2022

Westie Nederland Familie dag 2022 - 19juni 2022

“De alles is anders-show” [en toch ook weer niet].

In het verleden hadden we al diverse redenen waarom dit leuke evenement niet door kon gaan.

Een virus met een hele grote hoofdletter C., zelfs 2 jaar op rij, maar ook eens door te grote warmte voor onze kleine lieverdjes. Hee dat is actueel; terwijl dit geschreven wordt is het al een ruime week dertig graden buiten…..

Maar dit keer waren de weersgoden gelukkig milder gestemd, midden juni was wellicht ook een beter tijdstip dus met de geprikte datum van 19 juni jl, kon na 3 jaar de draad weer opgepakt worden. Dat het na zo’n lange tijd niet meteen storm zou lopen werd op de koop toegenomen, waarbij een minimum aantal inschrijvers wel vereiste blijft natuurlijk.

Uiteindelijk kwam ook dat goed en waren we precies met een leuk clubje om iedereen aandacht te kunnen schenken en te wennen aan een nieuwe plek en de diverse onderdelen van het evenement. En toch in de ochtend nog een paar spettertjes op weg naar Nieuwegein, maar voor aankomst werd het al droog en dat bleef het ook tot na afloop, precies zoals je het zou bestellen, als dat zou kunnen.

Nieuwe locatie, nieuwe gezichten

Al enige tijd was bekend dat de eerder meermaals gebruikte locatie in Utrecht geen optie meer zou zijn en dat er naar een alternatief gezocht moest gaan worden. En die locatie moest vanzelfsprekend aan een paar basis eisen voldoen. Liefst centraal gelegen in NL, liefst rustig en lekker groen, bij voorkeur ietsjes ruimer, parkeren, sanitair, een binnen locatie voor het geval dat….de wensen waren legio maar ga daar maar eens in voorzien.. de angst voor concessies en doorstrepen ligt dan al snel op de loer. En toen vielen er in korte tijd een hoop puzzelstukjes op hun plek.

Bij Doggyland, de hondenschool van Davey Vosmeer, die op evenemententerrein Middengaarde in Nieuwegein gevestigd is vonden we alles… en een beetje meer. Een super bijkomstigheid was dat Davey bij de eerdere edities aanwezig is geweest voordat hij zelfstandig is geworden, en daardoor al veel wist over de aard van het evenement en WNL goed kende.  

De grootste opsteker was wel het evenemententerrein Middengaarde. Gelegen aan het kruispunt van A2 en A12 ligt dit prachtige plekje. Ruim en uitgestrekt toch heel rustig en beschut. Prima parkeerplek vooraan. Daarbij is de rest het terrein in compartimenten opgedeeld met veel groen in meerdere afgeschermde stukken, waardoor we gedurende het programma telkens een veldje op konden schuiven. Ideaal.

Na aankomst stond er eerst een lunch op het programma en konden alle doggies alvast de eerste energie kwijt na de autoreis. Het begin van het kersenseizoen werd gevierd met een mooie grote schaal waar iedereen die het graag lust uit kon pakken.

Door de inbreng van Davey waren de onderdelen ook anders; zeg nou zelf, wanneer heb je met je hond “Escape-room” gespeeld?? Een super leuke interactie tussen hond en baas met veel afwisseling. Omdat er geen voorzieningen waren voor de bekende westie-race ging deze niet door. Daarvoor in de plaats waren er een heel aantal agility toestellen, voor elk wat wils. De prijsuitreiking werd naar een loterij omgebogen omdat de uitslag best gecompliceerd was en we met leeftijd categorieën te maken hadden. Bovendien past de Olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen,  prima bij een happening als deze.

 

© 2016 Westie Nederland