35,10,0,50,1
25,600,60,1,3000,5000,25,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,2,1,0,0,46,15,5,2,1,0,20,0,0
Website1
Website2
Website3
Logo
Website4
Website6
Website5

Alpenhaus Denver

De vakantiewoningen in Oostenrijk voor hond(&)vriendelijkheid

www.alpenhaus-denver.com

Familiedag Westie Nederland 16 juni 2018

Ruim 30 Westie liefhebbers/leden en 20 Westies waren aanwezig bij de tweede Familiedag die bij Dog4U in Utrecht werd georganiseerd. Prima weer, zo’n 22 graden, af en toe een uitbundig zonnetje, hartelijke mensen en uitgelaten honden bleken de juiste ingrediënten te zijn voor een geslaagde Familiedag. Een goed verzorgde lunch met belegde broodjes en een heuse “hotdog”, uiteraard voorzien van een drankje, was nog maar het begin.

Voor iedereen waren er totaal drie consumptiebonnen, naar keuze te besteden. Daarna stond het “behendigheidsparcours” op het programma, onder deskundige begeleiding van Olga, Kees & medewerkers van Dog4U, mochten alle baasjes met Westies het parcours verkennen en een aantal keren lopen. Vervolgens konden de Westies met baasjes individueel het parcours lopen, een genot om te zien en zelf mee te maken. Na deze inspanning was er een pauze voor de Westies en de baasjes, voor de honden was er uiteraard vers water, voor de baasjes echt Italiaans schepijs en een drankje om weer even te bekomen.

Ondertussen werd het behendigheidsparcours afgebroken en de Westie “racebaan” opgebouwd. De activiteitencommissie liet telkens een Westie reu en een teef tegen elkaar uitkomen, hilarisch en erg vermakelijk om te zien, daar waar de één letterlijk als een haas over de baan ging, liep de ander op zijn/haar gemak en liet zich vooral niet opjagen. Er werd wat afgelachen, zeker als de meelopende baasjes nog eerder als de eigen Westie de finishlijn passeerden.
Na veel rondes werd in de finale gestreden om de eerste plaats door: Gaija (teef 3), Terry (reu 12) en Candy (teef 1). Ondanks de vele ervaring had Terry meer aandacht voor
de vrouwelijke charmes van de andere finalisten dan voor de felbegeerde eerste plaats. Uiteindelijk finishte Gaija als derde, Terry als tweede en werd Candy de allersnelste Westie van 2018. Voor de drie finalisten (en baasjes) waren er passende prijzen zoals zelfgemaakte jam, wijn, een Westie halsband en een grote koelmat voor de winnaar. Moegestreden heeft iedereen nog van een drankje genoten alvorens voldaan huiswaarts te keren.
De activiteitencommissie van Westie Nederland bedankt iedereen voor zijn/haar aanwezigheid en de leuke activiteit. Van deze kant wil ik ook graag de activiteitencommissie, te weten, Bianca, Lydia en Angela bedanken voor de organisatie en het leuke programma, huisfotograaf Arie-Jan voor de vele schitterende foto’s en Dog4U voor de ontvangst, de verzorging en het programma.

Stef van Goor

 

© 2016 Westie Nederland